Články

Začíname s tvorbou web stránky - časť 01

Ak teda už máte svoju web stránku a chcete ju zmeniť alebo si práve plánujete vytvoriť novú s našim portálom to bude hračka. Na našej stránke nájdete informácie o tom čo budete na prevádzku web stránky potrebovať, aká stránka je pre vás najvhodnejšia, ako si ju vyrobiť jednoducho a rýchlo (a ak ste trochu technický typ tak dokonca aj sami bez cudzej pomoci), a nakoniec aj ako s vašou novou stránku zarábať a ako ju spropagovať.

 

Pozrime sa teraz na to čo je najdôležitejšie. Pred začiatkom je väčšinou dobrá kvalitná príprava. Odpovedzte si na niekoľko otázok, ktoré potom majte stále na pamäti:

  • Akej klientele bude stránka určená?
  • Chcete na stránke propagovať služby, produkty, združenie, seba?
  • Aký rozsah by stránka mala mať?
  • Máte predstavu o grafickom stvárnení stránky?
  • Ako ju chcete prezentovať a propagovať?
  • Bude chcieť na stránke špeciálne moduly ako napríklad elektronický obchod?
  • Akú pridanú funkcionalitu chcete na stránke (komentáre, diskusie, google mapy, facebook linky)?
  • Máte spísaný zoznam "veci", ktoré ste si všimli na iných stránkach a tiež by ste ich chceli?

 

Ďalším krokom je uvedomiť si, či si chcete stránku robiť sami, alebo ju nechať robiť špecializovanej firme. Kým v minulosti by ste si aj najjednoduchšiu stránku nechávali robiť na kľúč v špecializovanej firme, dnes sa hranica výrazne posunula a aj jednoduché redakčné systémy alebo eshopy si viete vytvoriť a spravovať sami.

 

Ak sa teda pohrávate s myšlienkou že sa do "toho" pustíte sami, nemusíte sa obávať, ste na správnom mieste. Sledujte naše články, nové pridávame každý deň. Ak nechcete niečo zmeškať, prihláste sa na ich odber. Ak budete rady a články považovať za hodnotné budeme radi ak ich budete zdieľať so svojimi priateľmi.

 

Na budúce sa pozrieme ako si vybrať správny názov web stránky.

 

Ak sa Vám zdá byť tento článok užitočný, dajte ho zdieľať svojim priateľom.

Copyright © Pepax, s.r.o. 2012. Všetky práva k stránke ako aj jednotlivým článkom sú vyhradené podľa autorského zákona 618/2003 Z.z. a medzinárodných autorských práv. Ich použitie bez súhlasu autora nie je povolené.