Články

Redakčný systém

Príklad redakčného systémuRedakčný systém je vhodným riešením pre dve skupiny záujemcov o novú web stránku. Jednou skupinou sú tí, ktorí chcú publikovať veľké množstvo informácií a tieto chcú mať pod kontrolou v prehľadnej forme. Druhou skupinou sú tí, ktorí si chcú sami editovať čo na stránke budú mať a štruktúru stránky chcú mať pod vlastnou kontrolou.

Redakčný systém sa niekedy označuje ako dynamické stránky, to preto, že obsah ktorý sa zobrazuje sa vkladá cez administračné rozhranie ako zoznam a systém sám dynamicky zobrazí obsah, ktorý zodpovedá vybranému menu.

Súčasné redakčné systémy sú už na takej úrovni, že jeho ovládanie zvládne aj začiatočník a zároveň poskytujú tak obsiahlu funkcionalitu, že bežný užívateľ ju často ani nestihne celú využiť.

Dobrý webhosting spoznáte okrem iného aj tak, že vám dá na výber možnosť predinštalovaného a ihneď fungujúceho systému, v tomto prípade redakčného systému. Väčšina riešení ktoré poskytujeme ako predinštalované majú už lokalizované ovládacie prostredie (väčšinou do slovenčiny, zriedkavo do češtiny), takže jeho ovládanie zvládne aj niekto kto nie je jazykovo zdatnejší.

 

Pri súčastných nízkych cenách webhostingu odporúčame väčšine zákazníkov použiť priamo nejaký redakčný systém. Získate tak možnosť kedykoľvek čokoľvek dopĺňať a môžete tak rásť prakticky neobmedzene.

 

Príklad komponent k redakčnému systémuSilnou stránkou redakčných systémov sú rozširujúce komponety. Opäť platí zásada, že dobrý redakčný systém sa spozná jednak podľa toho, či si užívateľ sám môže inštalovať rozširujúce komponenty, jednak podľa toho koľko takýchto komponentov je dostupných a v akej kvalite a jednak v neposlednej rade či na každú bežnú požiadavku existujé riešenie v podobe komponentu ktorý je zadarmo.

Komponentami sa pritom chápe napríklad rozšírenie pre google mapy; diskusné fórum; tlačítka pre pripojenie do sociálnych sietí; rôzne foto galérie; nadstavby na vytváranie formulárov; rozšírenie pre automatizované zasielanie hromadnej pošty; jazykové rozšírenia; rôzne rozšírenia ktoré zobrazujú obsah tretích strán ako počasie, burzové výsledky, správy a mnohé iné.

 

Nami používané redakčné systémy disponujú databázou viac ako 10 000 registrovaných komponentov, veľká väčšina z nich je zadarmo. Aj užívateľ začiatočník hravo zvládne ich inštaláciu na svoju web stránku. V prípade problémov odporúčame našu web stránku s mininávodmi, kde nájdete cenné rady.

Copyright © Pepax, s.r.o. 2012. Všetky práva k stránke ako aj jednotlivým článkom sú vyhradené podľa autorského zákona 618/2003 Z.z. a medzinárodných autorských práv. Ich použitie bez súhlasu autora nie je povolené.